saraohlsen

AKUMAL BEACH

Hej alla läsare, Robert här ännu en gång! Sara har varit så duktig och bloggat så mycket så jag fick lite ångest idag samt att svärmor sa att jag var duktig på att skriva vilket också var motiverande!

Nu har första heldagen här i Playa del Carmen gått och vi har hunnit med mycket. Morgonen börja på rooftop här på hostelet där frukosten serverades. Vi tog vår tid med att äta och planera dagen, vi hade fått lite tips från en argentinsk kvinna som jobbar i huset bredvid om en strand 40 min här ifrån där det finns vilda sköldpaddor som lever och bor.

 Väl framme känns det som vilken annan turistfälla som helst, man blir indragen av en lokalbo som ska göra sin grej för att tjäna pengar men detta kändes mer professionellt på något sätt. Han som tog emot oss vid ingången berätta och förklara saker om stranden och sköldpaddorna. Många turister tror att det är okej att behandla sköldpaddorna hur som helst så många har fått skinncancer för att folk petar på dem. Han visa oss för sin kompis som jobbar på en liten tourfirma där på stranden och vi fick ett väldigt bra pris. Alla andra betalade minst 20-30 dollar styck för sin tourguide plus utrustning medans vi kom undan med 10 dollar inkl. allt!

 

Vår guide hette Roco och var super cool! Han tog oss runt i området ute i havet och knäppte bra bilder samt lät Sara köra lite solo där ute. Något som fick honom och verkligen verka proffsig var att så fort han såg turister som var ute på egen hand utan flytvästar samt som förstörde koraller så simma han dit och prata allvar med de.  Nu undrar ni säkert varför man skulle ha en flytväst, jag var själv väldigt skeptisk till det först men det finns en bra anledning. Jag trodde bara att det var för synligheten men man har västen för att man inte ska kunna dyka ner till sköldpaddorna och röra dem. Samma sak när man snorklar kan man lätt sparka reven med fenorna och förstöra. Sara som alltid ska vara gangster ogillade starkt hennes flytväst för den flöt upp i hennes ansikte. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas