saraohlsen

BAHAMAS

Hello! Vi har nu tagit flyget över till BAHAMAS! Vi bor på ett hotell lite utanför staden så är lite drygt att ta bussen in men i gengäld får vi nästan en hel strand för oss själva. Det är så galet fint här och man blir så sugen på att flytta hit. Vi har både hängt vid vår strand och åkt in till Paradise Island. Det är ganska tråkigt att bara ligga och sola så vi har kört akrobatik (som vanligt haha) och snorklat en massa. Vi har sett massa fina fiskar och bläckfiskar. Vattnet är så klart så man ser rakt igenom det från stranden. När jag och Hanna gick såg vi skuggan av något avlångt simma förbi i vattnet. Vi båda sprang så fort vi kunde ner i vattnet med snorkeln men missade precis den okända ”fisken”. Den var så stor så vi trodde nästan det var en minihaj först. Nu får vi aldrig svaret på den stora gåtan.

Man märker att Bahamas är dyrare för finns väldigt mycket att göra här som inte är i vår prisklass. Kanske är för att detta inte är ett backpackerställe. Många ställen utomlands är smutsiga, hetsig trafik och allmänt kaos. Tror verkligen jag hittat mitt paradis här på Bahamas. När man kom ut ur flygplatsen på costa rica stod 20 taxichaufförer och skrek ” TAXIIII???”. Sånt är man van vid så trodde det skulle vara samma sak på Bahamas. När vi var på den här flygplatsen stod ett liveband med reggaemusik och alla var allmänt snälla. Det är en helt annan stil här och jag älskar det. Alla är så trevliga och den sociala biten gillar jag verkligen. Önskar att Sverige var lite mer så men det kommer nog aldrig hända. Nu får vi se vad Bahamas har att erbjuda..

MIAMI BEACH

Nu har vi alltså landat i Miami och äntligen fått träffa Hanna och Simon. Jag och Robert landade sist av alla så de fick vänta på hotellet. Hannas flyg var rejält försenat till Berlin så hon var rädd att missa flyget till Miami. Första flygresan själv och hon fick springa som en galning för att hinna med nästa flyg. Vi bor iaf på ett hotell mitt i Miami beach och stranden är nästan utanför.  Vi har hunnit med att äta på en "dinner" dvs, ett riktigt amerikanskt ställe där man äter riktig spräpmat, det hör verkligen till.  Jag och Hanna har upptäckt shoppinggatorna och funderar på att slå till på några saker. Jag och Robert vill verkligen surfa men finns inget bra surfställe eftersom vågorna är för små. Surf är nog mest på västkusten där i Kalifornien ://

 

Igår märkte vi att vi var ute på ett gangsterställe när det höll på att bli fajt och en pistol kom fram som hot. Hela gatan stank gräs också så var ju inte riktigt det vi tänkt. Jag har massor av bilder på mobilen som jag också ska ladda upp men gör det imorgon. Alla sover som vanligt medans jag sitter uppe. Tänk att vi är fyra personer nu i 10 dagar, ska bli så himla kul!!!!

CASA ZEN -YOGA

Vårt wifi fungerar verkligen inte bra så det tar sin tid att ladda upp bilder. Här kommer iaf några från yogan jag var på i Santa Teresa. Den pågick i 2,5 timmar så man var ganska så svettig när man var klar. När jag och Robert åkte till Montezuma så träffade vi två sköna tjejer på bussen. De var också sugna på yoga så vi alla gick tillsammans. Vår instruktör gjorde på ett annorlunda sätt och pratade under hela yogan. Vet inte om jag gillade det så mycket. Han var 50+ och kunde stå på händer, gå ner i spagat och gjorde yoga flera gånger per dag. Vilket tålamod säger jag bara.

MONTEZUMA WATERFALL

Hej! Ännu en gång ligger jag efter med bloggandet. På grund av både tidsbrist och dåligt wifi. Jag och Robert bestämde oss iallafall  för att ta oss in till Montezuma en dag. Vi åkte till vattenfallet där många från lokalbefolkningen var och hoppade från klippor. Ingen berättade däremot att det var en hike upp till vattenfallet så vi fick i flipp-flopp medans alla andra hade sköna skor och var redo att bestiga Mount everest. Vi avslutade dagen som vi alltid gjort här i Santa Teresa, köpt take away och ätit på stranden till solnedgången. Så härligt! Vi tog buss,buss,färja,buss och taxi in till huvudstaden San José dagen efter där vi bodde en natt. Av en ren slump ser vi en vegan restaurang, så där åt vi supergoda vegetariska fajitas och nachos. Dagen efter tog vi flyget till MIAMIIIII

SURF ON A MONDAY

Hej där hemma! Idag har vi surfat och vi ser så klumpiga ut haha. Vi har dock haft det jätte kul så det var värt alla kallsupar. Alldeles nyss köpte vi takeaway och satte oss vi stranden där vi njöt av solnedgången. Imorgon är planen att vi ska åka till Montezuma waterfall. Nu ska jag försöka plugga lite och pussa på min pojk. Äntligen ligger jag i fas med bloggandet och efter med pluggandet.

 

SANTA TERESA BEACH

Vi överlevde bussresan! det var inte som i Australien då man hade AC och wifi på bussen precis utan här satt man och svettades. Vi satt inte ens bredvid varandra så blev lite obekvämt. Polisen stannade bussen mitt på vägen så fick alla visa vad man hade i sina väskor. Tog onödigt lång tid och inte så effektivt. Vi läste på internet att bussen från San José skulle gå klockan 14 sedan sa en taxichaufför 14.30. När vi väl kommer fram säger en annan kille kl 15 så vi satt verkligen i ovisshet. Vi väntade i två timmar på bussen sedan när den kom kände vi verkligen en lättnad. De två första nätterna på hostelet skulle vi haft AC så vi var taggade på det men så berättar de såklart att den inte fungerar. Det blev alltså den trevliga gamla fläkten igen. Nu bor vi med andra i ett jätte fräscht rum med AC så nu är vi supernöjda. Det är såå varmt här så svetten rinner konstant och det blåser varmt. Vi har iallafall vart på stranden, ätit gott och blivit brända av solen.

PARQUE NACIONAL CAHUITA

Goddag! Min mobil har blivit vattenskadad och jag hoppas den överlever. Den har ändå legat i havet en gång förut och överlevt. Vill verkligen inte köpa en ny så hoppas den fungerar imorgon. Den måste ha blivit fuktig i väskan, klumpigt av mig. Vi har iallafall förflyttat oss 30 min norrut till ett ställe som heter Cahuita. Här ska vi endast bo en natt för att sedan bege oss på nya äventyr. När vi låg och sola vid stranden idag ser vi såklart apor ovanför oss i träden. Väldigt söta faktiskt eftersom de inte störde oss. Vi gick sedan till nationalparken och kollade mer på regnskogen. Imorgon bär det av på en lååång bussresa. Först ska vi åka 4 timmar in till San José och där ska vi först byta bussterminal för att ta en annan buss. Därifrån kommer vi sitta på en buss i 1,5 timmar sedan en färja på 1,5 timmar och sedan kommer det ta oss nån timme att komma till vårt hostel. Allt detta för att komma till västkusten. Håll tummarna att bussarna ens kommer, man vet aldrig med Costa Rica. Nu har vi upplevt den karibiska sidan och snart dags för stilla havet.

 

JAGUAR RESCUE CENTER

Jag ligger efter med bloggandet som bara den menmen. För några dagar sedan var vi på ett ställe i Costa Rica där de hjälper skadade djur. Vår guide var verkligen duktig och förklarade allting väldigt bra. Djuren stannar där och får vård tills de är tillräckligt friska och får släppas ut i det vilda. Hon förklarade hur de hantera djuren på bästa sätt, att de absolut inte fick bli vana vid människor för då kommer de inte klara sig i det vilda. De har en så bra policy och ett bra syfte. Alla djur vi fick se hade en historia bakom sig om hur de kommit dit och en del "burar" var tomma för att djuren hade släppts fria. Hon visade oss en leopard som någon hade försökt frakta in till USA och när den blev funnen hade den bara levt på kaffe och bröd. Inträdet vi betalade gick direkt till allt jobb där. Som jag skrev förut behöver de fler volontärer så om det finns några där ute som vill volontära men inte vill betala stora summor för det så är detta perfekt. De enda utgifterna man kommer ha är boende och mat. Jag ska inte hålla en längre diskussion om detta men vill bara att folk ska tänka på hur man väljer att vara som turist. Jag tycker det är viktigt att man kollar upp vissa saker istället för att bara göra något som känns häftigt. Djurshower och zoon bojkottar jag, djur hör inte hemma där. 

http://www.jaguarrescue.com/

PUNTA UVA BEACH

Vi hittade verkligen vårt egna paradis här med cykel, ungefär 6 km från där vi bodde. Allt är så grönt och så underbart.

COSTA RICA BY BIKE

Hola, idag har vi hyrt cyklar och upptäckt lite mer av östkusten. Är så exotiskt med kokosnötter och bananträd överallt där man cyklar. När vi är på en väg nära regnskogen hör vi något som låter som vargar. Jag antog att det var hundar så vi fortsatte att cykla tills vi ser att det är apor som låter. De lät så högt så vi trodde att de skulle attackera oss. Svarta små apor överallt. Tänk att på Phi phi öarna i Thailand behövde man åka till en speciell strand för att se apor och här cyklar vi bara förbi dem. Fick ingen bra bild på dem eftersom träden är så pass höga här i Costa rica. Imorgon ska vi på jaguar rescue center. Där tar de hand om djur som råkat illa ut. De är där tills de är helt återställda innan de frias ut i det vilda. Låter perfekt enligt mig och de söker även fler volontärer.

PUERTO VIEJO, COSTA RICA

Och nu har vi landat och bokat endast en hotellnatt i San José sen har vi ingen aning om vart vi ska. Detta är det fina med att resa kan jag säga. Helt ärligt fick vi inte bästa intrycket av San José. Storstad intresserar sällan mig faktiskt men nu skulle vi bara bo en natt där. Vi bodde på äckligaste hotellet någonsin. Han i receptionen kunde ingen engelska alls så vi körde teckenspråk/lite spanska för att kommunicera haha. Rummet var hur litet som helst och jätte lyhört. Vi fick ingen nyckel till rummet så det gick bara att låsa inifrån. Inget täcke fanns heller och det var smutsigt och äckligt. Personen som bodde i rummet bredvid pratade i telefon till kl tre på natten så det blev en härlig sömn. Vi överlevde iallafall  natten och flydde fältet dagen efter. Under kvällen pekade vi på kartan och bestämde oss för vart vi skulle. Östkusten, där det gränsar till Panama. Vi hittade på vår buss kl åtta dagen efter och satt på den i 4,5 timmar.
Sen äntligen kom vi till Puerto Viejo. Bussresan var såklart lång och svettig men så värt det. Costa rica har så fin natur, helt galet. Är regnskog blandat med fina färger. Så fort vi kom fram checkade vi in på vårt hostel sedan sprang vi till havet. Kan inte beskriva känslan att gå i vattnet efter den svettiga bussfärden. 

LAS VEGAS BABY

I tre nätter har vi nu bott här på Monte carlo hotell mitt i smeten. Vi har vart vid poolen, gått på casinon och turistat. Vi hade en plan att åka till Grand Canyon men vi insåg att det låg för långt borta för att endast åka över dagen och om man åkte med tour kostade det 100 dollar. Eftersom hotellet här var bokat och klart så får vi ta det någon annan gång. Hade vart så häftigt att se!

THAT VIEW

Inläggen kommer lite i oordning men det är för att vi haft så mycket för oss. Svårt att finna tid till att bara sitta ner och skriva av sig. Det har vart sån frihet att haft hyrbil i Kalifornien, rekommenderas starkt. Vi har åkt omkring och försökt se så mycket som möjligt. Nu har vi sagt hejdå till California och åkt en bit bort. Just nu sitter jag faktiskt på ett väldigt fint hotell mitt i Las Vegas. Vi bor på ett hotell som heter Montecarlo och ligger precis på stripen. När Robert fyllde år fick han nätterna här i Vegas av hans föräldrar. Ett väldigt stort tack för det, eftersom vi lever som gudar just nu. Vi har knappt levt som backpacker än utan haft sån lyx hela tiden. Robert somnade av matkoman alldeles nyss. Vi har ätit en riktigt stor buffé och vi kunde inte behärska oss så det blev snäppet för mycket. Bilder från Vegas kommer snart.
Hejsvejs